feliciaemiliasmamma

Alla inlägg under maj 2011

Av Dénice - 19 maj 2011 12:28

olika saker. De känns som man är en gammal kärring nu haha! Men de får man ta ibland. Den sista tiden har vi pratat mycket om hur stor skillnad de är från vi var små till hur de ser ut idag.


Tex när min mamma & morbror var små så var de manchester byxor och klänningar på flickor och sånt som var mode och man bara accepterade de och tyckte om de kläderna man fick.


När jag var liten så älskade man alla kläder med disney figurer osv. Jag kommer ihåg att jag hade en grön tröja med lejonkungen på och jag fullkomligt älskade den! De var den bästa tröjan jag hade och jag var väldigt rädd om den. Och jag blev så ledsen när den blev för liten och önskade att man kunde krympa så att tröjan kunde passa mig igen. Och alla älskade de. Ingen blev mobbad för kläderna man bar eller att man inte hade de senaste märkensakerna.


Men så kollar man hur de ser ut idag. Barn kan bli utmobbade för att de inte går med märket puma, addidas, nike osv. för då innebär de att man inte har några pengar till att köpa just de senaste skorna, de dyraste kläderna osv. I dagens samhälle måste man se ut på ett visst sätt eller ha ett visst sorts kläder för annars är de inte okej.


Jag köper de mesta av barnes kläder på H&M. Jag älskar deras kläder, de är bra kvalitet på kläderna, inte för dyrt och de har mycket fina kläder. Sen köper jag till exempel bara märkes skor till barnen eftersom de sliter på skor som de gör och märkesskorna är mer hållbara än de man köper på tex skopnkten. Sen är de ju självklart att de kan få en puma tröja eller en addidas dress. Men aldrig att hela deras garderober enbart kommer att bestå av märkeskläder.


Dagens samhälle är väldigt utseendefixerat! De är nästan skrämmande om vilka krav de finns idag. man ska vara på ett visst sätt annars duger man inte. Och de är så fel på så många sätt! Varför räcker de inte med att man är sig själv längre? Använder de kläderna man vill, ser ut hur man vill osv. Barn lår sig från väldigt tidig ålder idag att man måste se ut på ett visst sätt för att bli accepterade. SINNESJUKT!

jag tänker att lära mina barn att man behöver inte följa samhällets syn på hur man ska vara, hur man ska se ut, hur man ska bete sig. Man kommer mycket längre på att vara sig själv! Att man är sin egen person och inte en blandning av alla andra! Även lära sig värdet av en krona! De ska lära sig att man kan inte bara köpa, köpa och köpa! Om man vill ha något så får man "jobba" för det.


Min 4 åring har förstått att om hon hjälper till lite här hemma och de är inga stora saker, så kan hon få en peng som hon sedan kan handla vad hon vill. Vill hon ha någon leksak så brukar hon spara de och vill hon ha godis så handlar hon de när hon har frågat först! Och jag tycker de är skit bra att de lär sig ifrån tidig ålder. de felicia brukar hjälpa till med är att duka bordet, sätta i en ny soppåse, plocka ihop tvätt som ligger på deras rum och de hon älskar mest, hjälpa till med något när vi lagar mat. Och hon är super duktig!


Som idag har hon nu 30 kr tror jag de är hon har samlat ihop. Och idag så har de vernisage eller hur de stavas på dagis och där säljer de lotter och de var något som hon ville lägga sina pengar på och de får hon absolut göra. Hellre de än en massa godis haha. Men redan nu börjar hon lära sig de med pengar och de är en väldigt viktig del tycker jag!


Är så lyckligt lottad med mina barn! Älskar de över allt annat och de är de bästa som finns!


Nej nu ska jag äta lite. Kommer ett inlägg kanske lite senare haha ;)

Av Dénice - 18 maj 2011 22:29
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Dénice - 18 maj 2011 22:22

De som känner min sambo vet om att han inte är en person som köper saker till en. Tex blommor till alla hjärtans dag, när man fyller år osv. Han är inte en sån person och de gör inte mig så mycket. Jag har vant mig haha. Visst de är alltid kul och få något ibland och idag var en sån dag. Han kom hem och hade köpt en ny högtalare till min iphone så att jag kan lyssna på min musik när jag städar osv igen. Hade lånat lillebrors men den tog han tillbaka så detta är något som jag verkligen ville ha och jag fullkomligt älskaaaaaaaaaar den. De är skit fin, spelar högt och helt underbar. Haha är så jävla glad för den :). Tusen miljoner tack mitt hjärta. I Will love you to the the i die <3

Av Dénice - 18 maj 2011 14:47

jag har känt den sista tiden att jag inte har velat blogga! har helt enkelt inte känt för det och sen har där varit så mycket annat som har hänt så man har ju prioriterat det istället!


Men nu är jag nog tillbaka! De känns som det i alla fall just nu haha!


Men man vet ju aldrig ;)


Kommer roligare inlägg ;)

Av Dénice - 12 maj 2011 23:39

Har inte blivit så mycket uppdatering på ett par dagar. Och de beror på att jag har varit så jävla trött. Helt slut helt enkelt. Är mycket med att söka jobb och de som gäller nu så där är inte så mycket tid över känns de som haha. Dagar och kvällar när barnen sover är de jobbsökarsidor som gäller. Samt att slå ett öga på BB såklart haha ;). Nej har inget vettigt att skriva idag haha. För min hjärna har gått och lagt sig redan ;). Sov gott <3

Av Dénice - 9 maj 2011 10:24

Älskar att ha så underbara vänner runt om mig! Hela helgen har de varit så och de finns inget bättre.


I lördags så stack hjärtat och jobbade och vi ringde hit Nisse för sällskap :) Sen att han hjälpte till med tvätten är bara ett plus :) Men de gick ganska fort så de var ingen fara. Sen blev de en promenad till konsum för att handla inför grillningen. Pallade inte att gå till coop idag!


Sen blev de grillning på kvällen tillsammans med Erika och hennes familj :) Jättemysigt. Testade göra potatis i folie med lök, färskost, riven ost, salt och örter och de blev skit gott. Fy vad gott de var. De kommer vi absolut att göra fler gånger.


När vi hade grillat färdigt så kom Nettan och de och skulle också grilla. De slutade med att vi satt kvar till 12 någon gång på natten och de var skit trevligt. Barnen och Larsson hade gått hem tidigare och sov gott när jag kom hem! Gubben vaknade till haha och flyttade in i sängen.


I söndags så fick Felicia följa med pappa och jobba och hon var överlycklig. Hon älskar att följa med pappa och jobba. Vi har nog fått en liten pojk/flicka :) Hon är för söt och var jätteglad när de åkte iväg och lika glad när hon kom hem.


Linda kom och höll oss sällskap idag. Alltid lika trevligt. Vi var ute en stund och träffade Erika och barnen. Sen var de hem och laga mat och de vanliga rutinerna innan sängen för imorgon är de dagis igen.


Felicia var för söt här om dagen! Hon frågade mig vad jag skulle göra medans de var på dagis och jag svarade att jag skulle leta efter jobb. Och hennes svar var "ska jag hjälpa dig leta mamma?" Haha hon är förr underbar :)

Så nu får jag lägga ner skrivandet för stunden! Dags att bruka allvar och söka jobb, städa och duscha shaggy! Ha en bra dag!

Av Dénice - 6 maj 2011 22:50

Har haft en najs dag. Mamma och Lilly kom medans barnen var på dagis och jag färgade håret på dem. Blev bra :). Sen blev de att hämta mina töser på dagis och de är lika underbart varje dag. Se deras leende och att de kommer springandes <3. Sen ha vi varit i parken hela dagen. Blev att vi grillade korv för jag hade inte tagit fram något mat. Slarvigt! Vi var hemma vid 21 och fy fan jag fryser som en gris. Får fan inte upp värmen i kroppen. Blev bara ett kort inlägg ifrån iphonen. Skit drygt för att man kan inte hoppa ner en rad haha. Så de blir helt fuckt haha. Men de får ni stå ut med. Avslutar med att säga tack Åse för tipset. De ska jag absolut kolla upp :)

Av Dénice - 4 maj 2011 14:32

haha idag har jag varit skit duktig! Har rättat till mitt cv. Najs som fan att man kan utöka de nu eftersom jag skrev de när jag var 21. Så lite har man ju gjort dessa tre åren än bara tagit hand om mina älskade töser!


När de var färdigt började jag söka jobb som fan! haha som jag skrev till Nettan på fejjan när hon sa att jag var grym var nej jag är desperat hahaha! Men de är jag ju! Vill ju ha ett jobb nu! NU NU NU NU!!!! de behövs ju verkligen!


Men har sökt nu 7 jobb slutade de på! Och de tycker jag fan ta mig är ganska bra på 3 timmar haha! Imorgon bär de av till AF för att äntligen skriva in mig och sen får vi se vad som sker. Hoppas att allt kommer att lösa sig!


Nej nu ska jag strax äntligen hämta mina barn! Fy fan vad jag saknar de här hemma! Detta är skit jobbigt!

Ovido - Quiz & Flashcards