feliciaemiliasmamma

Alla inlägg under december 2010

Av Dénice - 5 december 2010 21:39

Där är mycket som har hänt denna helgen och de dåliga har jag valt att inte skriva denna gången! Inte försen jag har rett ut mitt huvud! Jag har lärt mig att jag ska inte skriva om vissa saker när jag mår som jag gör just nu! Mycket kan misstolkas och eftersom jag inte vet vem som läser min blogg så finns där vissa saker som jag ska ta personligen med några! ska inte komma från någon annan än mig!I fredags så träffade jag Nettan :-) jättekul och mysigt och träffa henne för att de var ett tag sedan! Barnen bakade pepparkakor, Nettan gjorde lussekattor och vi satt bara och snackade och drack kaffe :-) väldigt mysigt! I lördags så kom Nina, Kisen och barnen :-) mycket, mycket trevligt och mysigt eftermiddag/kväll :-) Äntligen fick vi bjuda tillbaka lite :-). Vi bokade även in en massa besök som alltid är lika trevligt! Men de känns redan skumt att jag ska lämna bort Emilia för första gången över natten den 21 januari! De är lång tid dit men känns väldigt konstigt redan! Kanske hinner vänja mig vid tanken haha!Nu har jag planerat 3 dagar utav 7 när han åker till LAS Vegas eller rättare sagt 4 för Pernilla ska bjuda på arabisk mat en dag ;-). Måste försöka aktivera Felicia så mycket som möjligt när Larsson är borta för jag vet hur mycket hon kommer att sakna honom! Emilia är inte så gammal än så tror inte hon kommer tänka på de så mycket! Men vi ska nog klara oss de dagarna! :-) Nej nu ska jag läsa tidningen och sen hoppa i säng!

Av Dénice - 2 december 2010 20:51

Idag trodde jag inte att de skulle ske något speciellt! Bara en lugn dag hemma medns Felicia var på dagis! Men så fick man ett sms ifrån världens bästa Patrik :-). Så han kom på kaffe med sin underbara dotter Clara :-). Synd att Felicia var på dagis idag! Men vi fick pratat en del och de är alltid lika trevligt! Saknar honom men vi har alla saker att göra så man får ta vara på den tiden man får :-). Man ska vara glad för de lilla här i livet ;-). Sen var jag tvungen att sticka och handla gröt till kollekten för de glömde jag så klart igår! Alltid något jag glömmer! Inget nytt med mig ;-) barnen fick även en ny pulka! Så de fick åka lite innan vi gick hem, inte så populärt hos lillan haha men jag fick någon bild i alla fall :-).Igår pratade jag med farmor! Var tvungen att berätta att jag gaser nytt nr. Hon fick ett gott skratt när jag berättade om vad som hade hänt med min telefon haha samt att jag fick pappas nr igen! Skickade sms till honom och vi bestämde att vi skulle ses i mellandagarna :-) längtar. Nu sitter jag mest och leker med telefonen och försöker lära mig den haha :-). De kommer ta tid! Var inbyt och beställde två skal till telefonen! Jättefina så de kommer väl nästa vecka :-) måste ha något mer än bara skyddsplasten som jag köpte när jag gick telefonen! Så de blir bra när de kommer! Beställde två så att man kan byta :-).Imorgon blir nog en bra dag :-) <3

Av Dénice - 1 december 2010 20:38

Jag undrar verkligen vart detta samhälle är på väg! Jag trodde att man skulle ta mer hand om våra sjuka och äldre i detta samhälle! Är de inte de som är meningen? De äldre so. Har varit med och byggt upp vårt samhälle, de som har uppfostrat våra föräldrar, de som har lärt tex. Mig mycket om livet. Är de inte meningen att de ska ha de bra den sista tiden av sitt liv? I alla fall bli respekterade för den personen man är, få aptitlig mat, sällskap om man behöver de, hjälp med de man behöver utan en massa gnäll om att man är jobbig och besvärlig? Jaa listan kan göras väldigt, väldigt lång! Och de är med stor sorg i mitt hjärta som jag skriver det! Jag håller som vissa vet på att utbilda mig till undrsköterska! Och under den första praktiken märkte man att många äldre verkligen bara vill ha sällskap! När jag var på min praktik märkte jag verkligen att detta var något jag vill göra! Ett yrke som passar mig! För det är ett sätt för mig att vissa min respekt och tacksamhet för vad den äldre generationen har gjort för oss och samtidigt som jag lär mig så mycket! Jag älskar att prata med dem och lära mig om hur samhället såg ut förr och allt sånt! De äldre vill bara prata och jag lyssnar mer än gärna! Jag har valt rätt!!!!!Sen förstår jag inte hur man nu helt plötsligt ser på männsikor med kroniska sjukdomar och inte kan jobba! Varför kan de inte få hjälp med sin ekonomi? Få hjälp med att leva ett värdigt liv! Vissa sjukdomar kan man inte bevisa med en massa bloprover eller andra tester! De finns där och de finns ingen förklaring för de! De sker och man måste leva med det! Varför ska man behöva oroa sig även för sin ekonomi? Är de inte något som man tycker att samhället ska kunna hjälpa till med? Varför inte ge sig på de som lurar systemt? de som lever på soc utan att göra något för att kunna bli självförsörjande? Varför har vissa de så jävla lätt och får sa de klarar sig varje månad och de som verkligen behöver de? De som tyvärr inte kan jobba 8 timmar om dagen för att hela kroppen skriker av smärta! Jag fattar inte det!Jag hålle verkligen med när man hör folk säga "de var bättre förr" för många saker var nog de! Ibland blir man verkligen rädd och bara ber och hoppas på att man inte blir sjuk och att man klarar jobba så länge som möjligt för att kunna få ut en pension som man kan överleva på! Nej jag blir så ledsen av detta! Något är väldigt fel i vårt samhälle och vi måste jobba tillsammans för att få en förändring!!!

Av Dénice - 1 december 2010 20:20

Idag bestämde jag mig för att städa här hemma! Inte den smartaste idéen med tanke på mig rygg som inte alls vill med mig! Ryggen bara skrek sätt dig ner, sluta, VILA!?!?!? Men lyssnar jag? Nej utan jag bara fortsätter och plågar mig själv och får lida för de nu när jag har satt mig i soffan! Men skyll dig själv!!! men de går väl över någon dag? Kanske? Linda kom och hjälpte mig att städa, Anders dammsugare och torkade golven till mig! Är så tacksam för er båda som hjälpte mig idag för hade jag gjort de själv så hade jag inte blivit klar idag! Tråkigt men sant med denna jävla ryggen!Linda körde mig även till city gross så att jag kunde handla hem lite mat och blöjor! Väldigt snällt av henne för annars hade jag tagit bussen! Tack tack :-) fick även låna lindas gamla kamera vilket jag är enormt tacksam för eftersom min blev lite bränd! De är något som jag kommer bli mobbad för i resten av mitt liv! Tur någon kan ha rolig med de ;-)Har även tänkt mycket på en person som jag saknar väldigt mycket i mitt liv! Och de är inte bara jag som sak ar henne utan även barnen! När felicia frågar när ska vi träffa er så vet jag inte vad jag ska svara henne! Visst de blir så här, men jag kan inte låta bli att undra vad gjorde jag för fel? Kund jag gjort något annorlunda? Från att prata nästan varje dag till att knappt prata alls känns enormt tomt för mig! Någon saknas i mitt liv! Jag vet att de är mycket som sker runt dig, och de är samma här! Tycker de är synd att vår vänskap försvann på de sätt som de gjorde! Om du läser detta så vill jag att du/ni ska veta att ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och att jag älskar er!Nej nu ska jag sluta för idag! Kommer inte på något mer att skriva för då kommer de bara att bli en massa mummel och ingen mening med det haha!

Ovido - Quiz & Flashcards